Location/Helyszín

Magyarországon, Velencén és környékén rendezzük meg 2012. 06. 09-17. a 48. Európai BMW Klubok találkozóját. A fő helyszín a Velence Resort & Spa **** szálloda lesz.

Velence Resort & Spa****superior – a Velencei-tó édenkertje

Négycsillagos szálloda, élményfürdő, és rendezvényhelyszín csodálatos természeti környezetbe ágyazva, kristálytiszta levegővel, nyugalommal meghintve.

A Velence Resort & Spa**** azon kevés wellness szállodák közé tartozik, amelyek saját tóparttal és gyógyvízzel egyaránt dicsekedhetnek. Arra törekszünk, hogy ezt az adottságot minél több élménnyel fokozzuk: kulináris különlegességek, exkluzív kezelések, izgalmas programok és csodálatos környékbeli látnivalók csalogatják a kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyókat.

http://www.velencespa.com/

Kulturális kavalkád a Velence Resort & Spa környékén

Madárrezervátum
Magyarország egyik legnagyobb, csodálatosan sokszínű vízimadár-közössége él a tó védett nádasaiban és láprétjein. A Madárrezervátum a tó nyugati öblében fekszik, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Tájvédelmi körzet része. Egyedülálló, hogy e ritka madarak többsége valóban látható egy jó távcső segítségével. A ritka élőhelyek között is kiemelkedő jelentőségűek az úszólápok. Az úszólápok az elhalt vízinövényeken szigetszerű életközösséget alkotnak: tőzegpáfrány, zsombéksás, a tőzegmohák több faja, lápi csalán, és a ritka hagymaburok orchidea. Ezek a lassan mozgó, majdnem-szigetek ráadásul a tó vízminőségének fenntartásában is elsődleges szerepet játszanak, mert egyrészt szűrik, másrészt savanyítják a lúgos vizet.
A látogatásra csak engedéllyel, szakvezető vezetésével van lehetőség.

Agárdi Pálinka
A világszerte híres Agárdi pálinkafőzdében 38 féle többszörös díjnyertes pálinka- és párlatkülönlegesség reprezentatív környezetben, tárlatvezetéssel, pálinkakóstoltatással várja az érdeklődőket. Előzetes bejelentkezés alapján, min. 4 fő esetén különleges, kemencés ételkülönlegességekből készült ebéd vagy vacsora is kérhető a kóstoláshoz.

Alkonyati sétahajózás
Gyönyörű látvány a Velencei-tavi naplemente. A 30 perces menetrendszerinti alkonyati sétahajózásra május 1-től október 18-ig szerda, csütörtök és szombati napokon este 7 órai indulással várják az érdeklődőket. Megfelelő létszám esetén egyéni sétahajózást is szervezünk a szállodával szomszédos partról történő indulással.

Pákozd-Sukorói Arborétum
A szomszédos Arborétum a Velencei-tó legszebb táján, 96 hektáros területen terül el. Kis tóval, családi piknikező helyek és a gyerekek számára épített hatalmas „élményvárral“ várja a látogatókat. A kilátóból szinte az egész Velencei-tó elénk tárul. Érdemes ide felsétálni, hiszen már a kilátóhoz vezető séta is vadregényes az összeboruló fák alatt.
Cím: Pákozd, Mészeg-hegy, Nyitva tartás: Április.1.- október 31. között, hétfő kivételével 10:00-18:00 óráig.

Ásványkiállítás, kovácsműhely és tájház
a szállodától gyalog 10 percre található a velencei-tavi tájház. Itt látható még egy több száz különleges ásványból, kristályból és kőzetgyűjteményből kialakított ásvány és ősmaradvány kiállítás és egy régi kovácsműhely. A helyszín előzetes bejelentkezés alapján tekinthető meg. A látogatáshoz helyi idegenvezetés biztosított. Érdekes látnivaló családoknak, gyermekeknek.

Cím: Kápolnásnyék, Gárdonyi u. 13. Nyitva tartás: hétfő kivételével 10:00-18:00 óráig

Borkóstolás, bortúrák
Az Etyek-budai borvidék, a Móri vagy a Budafok borváros neves borpincéinek meglátogatása egyenként vagy bortúrába szervezve, helyi specialitásokkal fűszerezett kóstolással egybekötve mámoros élményt ígér. A bortúrákhoz előzetes egyeztetés alapján idegenvezetést is biztosítunk.

A pákozdi Katonai emlékhely pincéjében szintúgy lehetőség van a környék boraiból válogatott ízek kóstolására. A borkóstolásra előzetes bejelentkezés alapján, igény szerint falusi ízek, vagy zsíroskenyér kíséretében várják a vendégeket.

Csókakői vár és Mór nevezetességei
A Csókakői várrom Fejér megye egyetlen, középkori eredetű vára. A móri Lamberg-kastély megtekintése után érdemes egy sétát tenni a kastély parkjában. A barokk stílusú Kapucinus templom, a Boldog Gizella szobor, a Nepomuki Szent János szobor, valamint a Láncos-kastély és a Régi pincesor (présházak és a pincesorok) és a bormúzeum Mór legnevesebb látnivalói.

Martonvásár
Ha egy igazán romantikus sétára vágyik, látogasson el a martonvásári Brunszvik Kastélyba! A hangulatos angolparkban egy kis tó terül el, amelynek festői szigetén hatalmas, árnyas fákban gyönyörködhet.

A kastélyban Beethoven Emlékkiállítás állít emléket a nagy zeneszerzőnek, a park mellett Óvoda Múzeum működik, amely bemutatja a magyar óvodatörténet korabeli tárgyait, játékai. A kiállítás mellett a gyerekek kipróbálhatják dédszüleik gyermekkorának néhány játékát. Érdekes látnivaló családoknak, gyermekeknek.

Kirándulás Pákozdra
A helység legismertebb látnivalói a Mészeg-hegyi ’48-as Emlékmű, a Doni-emlékkápolna és a Pákozd-Sukorói Arborétum (további információ az Arborétum című bekezdésnél), Tájmúzeum és Halászati kiállítás. Érdemes megtekinteni az Európa-szerte ritkaságnak számító geológiai gránitformákat, a Pákozdi ingóköveket. A helység további két kedvelt pihenőhelye a Bella-tó és az Anikó-forrás.

Székesfehérvár
Tegyen egy napos kirándulást megyeszékhelyünkön, Székesfehérváron a magyarság első, valódi városában. Az egykori koronázó város történelmi látnivalókban igen gazdag, feltétlenül érdemes megcsodálni belvárosát, régészeti és képzőművészeti gyűjteményeit, különleges és értékes köztéri alkotásait. A Városház tér az Országalmával és a Püspöki Palotával, a Romkert, a Szent István Bazilika, valamint a városközponttól kissé távolabb fekvő, romantikus Bory-vár megtekintése feledhetetlen élményeket nyújt csakúgy, mint a sokszínű, hagyományos rendezvények.

Kirándulás a Váli-völgybe
A völgy a csendet, nyugalmat kedvelők közkedvelt helye. Festői környezetben, a Váli és a Vértesacsai vízfolyás találkozásánál helyezkedik el az Alcsútdobozi Arborétum. A 40 hektáros területen helyezkedik el hazánk legeredetibb angolparkja. Az újjáépített kápolna és a babaház kiállításoknak ad otthont, míg a kastélykertben elhelyezett padok és pihenőhelyek a pihenést szolgálják. A kulturális látnivalókat keresőknek ajánljuk az Alcsútdobozi Habsburg-kastély maradványokat az istállóval, uradalmi épületekkel. A Váli kastélymaradványokat, Vajda-házat, középkori tornyot szintén érdemes megtekinteni.

Sétahajózás
Május 1-től október 18-ig a hét minden napján lehet menetrendszerű járatokkal hajózni a Velencei hajóállomás és Pákozd, Szúnyog sziget között. Szintén a velencei hajóállomásról induló 50 perces sétahajózásra is lehetőség van a hét minden napján.

Tác-Gorsium
A Régészeti Park a fejér-megyei Tác község határában lévő nagy római kori ásatás területén található. A közel 200 hektár nagyságú területen a Kr.u. I. században katonai tábor állott. Mára a Szabadtéri Múzeum a feltárt romterületen túl állandó kiállítás, kőtár és kulturális programok segítségével ismerteti meg a látogatót a letűnt korok világával. A római ünnepekhez igazodó programok közül – melyeket a kifejezetten erre a célra épített színtéren tartanak – az évadnyitó Floralia és a nyárvégi Ludi Romani rendezvények antik darabok bemutatásával, gladiátor játékokkal, felvonulásokkal és egyéb programokkal szolgálják az ókor kulturális örökségének terjesztését.

Tanösvénytúra
A környezetismeret órával egybekötött kenutúrát maximum 35 fős csoportok számára minden évben április és október között indítják egy kb. 4 km hosszú vízi tanösvényen. A Velencei-tó nyugati nádasait túrakenukkal kb. 1,5 óra alatt evezik végig a résztvevők. A túra változatos élőhelyeken át vezet: nyílt vizeken, nád- és iszapszigetek között, illetve szűk, vadregényes, nádi ereken, ösvényeken. A tanösvény útvesztői, növény- és állatvilága hasonlatos a rezervátumban találhatóhoz, de elkerüli a madárrezervátumot, nem érint védett területeket.

Vértesi natúrpark
Hazánk egyik legszebb vidéke igen gazdag természeti, kultúrális és történelmi látnivalókban. A dolomithegység erősen szabdalt felszínén ritka fajokban bővelkedő növényzettel és állatvilággal, valamint földtani érdekességekkel ismerkedhetünk meg. Alföldi tájat idéző hangulatot varázsolnak a gémeskút, a szürkemarha-gulyák, a majorsági épületek, a vizes élőhely gazdag növény- és állatvilága. A régmúlt idők nyomába a csákvári Geszner-házból induló pusztabuszozással is betekinthetünk a 15-20 fős ekhósszekerekkel. A Natúrparkban 2 lenyűgöző gyalogtúra útvonal, a Vidrafű tanösvény és a Haraszti-hegyi tanösvény is csalogatja a különleges természeti értékekre kíváncsi vendégeket. A mesés környezetben épült a csákvári Geszner-ház természettudományi kiállítása vetítéssel egybekötött ismeretterjesztő előadás egészítheti ki, amely mélyebb betekintést enged a természeti látnivalók körébe. A Vértes hegység peremén épült Bolgártanya változatos csoportos gyermekprogramokat kínál, mint a bálahömpölygetés, pulicsalogatás, nyúlvadászat, fazekas foglalkozás, méhészet bemutatása, stb.
A Vértesi Natúrpark gasztronómiai ajánlata
Ha igazi kulináris élvezetre vágyik, kóstolja meg helyi ételkülönlegességeinket! Hagyományos bográcsban készült pásztorétel különlegességeink között megtalálhatók pl.: a pusztai ízvilágot felidéző szürkemarha gulyás és pörkölt, slambuc, pásztortarhonya.
Konyhánkban helyi specialitásként készítjük a csákvári mustáros-tejfölös szeletet vagy a csíkvarsai marhafelsálat. Az ide látogató vendégeknek lehetőséget kínálunk egy igazi falusi disznóvágáson való részvételre, ahol megkóstolhatják a saját kezük által készített toros ételeket is. Az itteni ízvilág megismeréséhez mindenkinek ajánljuk a tanyasi tálon lévő hideg fogásokat: házi sonka, szalonna, füstölt kolbász, szürkemarha szalámi, házi lekvárok, savanyúságok, kemencében sütött pogácsa.
Ételkínálatunk kiegészítéseként saját készítésű bodzaszörpöt ajánlunk, valamint lehetőséget nyújtunk a helyi borok és pálinkák kóstolására.
Az általunk kínált fogásokat olyan háziasszonyok készítik, akik szívesen bevezetik az érdeklődőket a helyi gasztronómia rejtelmeibe.

 

Ein Gedanke zu “Location/Helyszín

 1. Sehr geehrte BMW-Freunde !

  Ich habe auf meine Mail vom Mi 28.03.2012 15:23 an Horváth Zoltán mit einigen für mich wichtigen Fragen bieher keine Antwort.

  Ohne Klärungen werden wir nicht zum Treffen kommen. Das wäres vermutlich schade, weil es uns 1999 und 2004 am Balaton gut gefallen hat.
  Ich benötige Klarheit zum Ablauf, Hotel, Lage des Hotels zum Festzelt.

  Bitte um Kontaktaufnahme, am besten zunächst per E-Mail und dann telefonisch in deutscher oder englischer Sprache.

  Mit freundlichen Grüßen
  Dip.-Ing. Helmut Maschek
  Gumpendorferstraße 115
  1060 Wien
  +43 664 511 72 72

Die Kommentarfunktion ist geschlossen.